Neden Tavuk?

Neden Tavuk?

Neden Tavuk?

Günümüzde en çok tüketilen protein kaynaklarından biri tavuktur. Diğer protein kaynaklarına nazaran tavuğun daha çok tüketilmesi şaşırtıcı değil elbette. Çünkü tavuk; lezzeti, besin değeri, satın alınabilirliği ve ve yemek tariflerindeki yaygın kullanımı sayesinde her yaştan insan için vazgeçilmez gıda kaynaklarımızdan birisi

Vücudumuz Tavuğu Seviyor

Yüksek kaliteli, eksiksiz bir proteindir.

Kas yapar ve kemikleri güçlendirir.

Çeşitli diyetlerle (Akdeniz diyeti, protein diyeti) kilo vermemize imkan sağlar.

Magnezyum, potasyum, kolin, B12 vitamini ve demir gibi hayati ihtiyaçlarımızı karşılar.

Beynimiz Tavuğu Seviyor

Tavuk, artan serotonin seviyeleriyle bağlantılı bir amino asit olan triptofan içerir. Diğer bir ifadeyle bu, “iyi hissettiren” bir gıdadır.

Tavuk B12 vitamini ve kolin içerir. Bu sayede, çocuklarda beyin gelişimine olumlu etkilerde bulunur, yaşlı ve yetişkinlerde ise bilişsel performansın artmasına yardımcı olur.

 

Gezegenimiz Tavuğu Seviyor

Tavuk üretimi her zamankinden daha sürdürülebilir.

Bugün üretmek için 1965’e göre %75 daha az doğal kaynak gerekiyor.

50 yıl öncesine göre %58 daha az su ve %72 daha az tarım arazi gerektiriyor.

 

Tavuğu Sevmek İçin Daha Fazla Neden

Tavuk, her yaştan insanın hoşuna giden bir yemektir.

Diğer kümes hayvanları, büyükbaş veya küçükbaş hayvan eti türlerinden daha ekonomiktir.

En erişilebilir protein kaynaklarından biridir .

Hayat boyunca beslenmede önemli bir rol oynar.

All comments

Leave a Reply