Keten Tohumunun Besin Değerleri

Keten tohumu büyük bir diyet lifi ve bitki bazlı protein kaynağıdır. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindirler. Bu tohumlarda bulunan mineraller arasında tiyamin, manganez ve magnezyum bulunur. Keten tohumu ayrıca zengin bir C vitamini ve B6 kaynağıdır. Potasyum, kalsiyum, demir ve sodyum bakımından zengindir. Keten tohumu sıfır kolesterol içerir.

Keten tohumu nasıl tüketilmelidir?

Keten tohumu tüketmenin en iyi yolu filizlenmiş formda tüketmektir. Tohumlar sabah mısır gevreğine eklenerek tüketilebilir. Ayrıca öğütülmüş keten tohumunu, toz gibi olduğu için pek çok besine ekleyerek tüketebilirsiniz. Keten tohumunun tane olarak tüketiminde en sağlıklı ve pratik yollardan birisi de bir kâse sağlıklı ev yoğurduna karıştırarak tüketmektir.

10 Öğeler

aynı kategoride

aynı kategoride bulunan diğer 16 ürün: