Kendir Tohumu
Referans:
Kendi küçük, ama faydası büyük keten tohumunun mucizeleri saymakla bitmez. Keten tohumu küçük, kahverengi veya altın renkli tohumlardır. Bu tohumların sağlık açısından yararları, keten tohumunu Asya, Amerika ve Afrika'nın geleneksel mutfaklarının bir parçası haline getirmiştir. Ham haliyle de yenilebilirler, ama yemeklerde kullanmak daha faydalıdır. Vücut, keten tohumu sayesinde alınan besinleri daha kolay emebilir. Keten tohumunun yüksek besin değeri ve sağlığa olan yararları diğer tahıllardan sayıca fazla olabilir.
Keten Tohumunun Besin Değerleri
Keten tohumu büyük bir diyet lifi ve bitki bazlı protein kaynağıdır. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindirler. Bu tohumlarda bulunan mineraller arasında tiyamin, manganez ve magnezyum bulunur. Keten tohumu ayrıca zengin bir C vitamini ve B6 kaynağıdır. Potasyum, kalsiyum, demir ve sodyum bakımından zengindir. Keten tohumu sıfır kolesterol içerir.
Keten tohumu nasıl tüketilmelidir?
Keten tohumu tüketmenin en iyi yolu filizlenmiş formda tüketmektir. Tohumlar sabah mısır gevreğine eklenerek tüketilebilir. Ayrıca öğütülmüş keten tohumunu, toz gibi olduğu için pek çok besine ekleyerek tüketebilirsiniz. Keten tohumunun tane olarak tüketiminde en sağlıklı ve pratik yollardan birisi de bir kâse sağlıklı ev yoğurduna karıştırarak tüketmektir.